Een overkapping, veranda of serre bouwen is een geweldige manier om meer leefruimte in je tuin te creëren. Wat het verschil tussen deze drie ruimtes is, is vooral streekgebonden. Het gaat er vooral om dat een extra ruimte aan het huis of los in de tuin wordt gebouwd waardoor een extra huiskamer, werkruimte, speelkamer of tuinkamer wordt gecreëerd. Er zijn verschillende materialen waaruit je kunt kiezen voor de constructie van deze overkapping, waaronder hout, aluminium en kunststof. In dit artikel zullen we ons specifiek richten op het bouwen van een kunststof veranda.

Waarom kiezen voor kunststof?

Kunststof is een zeer populair materiaal voor overkappingen en serres vanwege de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Kunststof is bestand tegen regen, wind en zonlicht en heeft geen speciale behandeling nodig om in goede staat te blijven. Bovendien is kunststof lichter dan hout en aluminium, waardoor het gemakkelijker te installeren is.

De voordelen van een kunststof veranda:

 • Duurzaamheid: Kunststof is een sterk en weerbestendig materiaal dat jarenlang meegaat.
 • Onderhoudsvriendelijk: Kunststof vergt weinig tot geen onderhoud.
 • Licht van gewicht: Kunststof is lichter dan hout en aluminium, waardoor het gemakkelijker te installeren is.
 • Veelzijdigheid: Er zijn veel verschillende soorten kunststof veranda’s beschikbaar, van strak en modern tot landelijk en traditioneel.

Hoe bouw je een kunststof veranda?

 1. Kies het juiste type kunststof veranda. Er zijn veel verschillende soorten beschikbaar, dus zorg dat je het juiste type kiest voor jouw specifieke situatie.
 2. Bepaal de grootte en de locatie van je veranda. Zorg dat de veranda groot genoeg is om aan je wensen tegemoet te komen, maar niet zo groot dat deze je volledige tuin overneemt.
 3. Maak een plan. Teken een plattegrond van je tuin en markeer de locatie van de veranda. Hiermee maak je inzichtelijk hoe de veranda zal staan in de tuin en hoeveel tuin je daadwerkelijk overhoudt.
 4. Voorbereidingen treffen. Voordat je begint met bouwen, moet je ervoor zorgen dat je voldoende ruimte hebt om te werken en dat je het juiste gereedschap en materiaal hebt. De materialen voor de veranda bestel je gemakkelijk online en de benodigde gereedschappen kun je huren of lenen bij de buren. Vraag een vriend of vriendin om je te helpen. Een paar extra handjes is altijd handig!
  Bij deze voorbereidingen hoort ook het vrijmaken van de plaats waar je de veranda wilt gaan zetten. Haal plantenbakken weg, zet de tuinset tijdelijk op een andere plek en zet paaltjes met een touwtje ertussen om de exacte plaats te kunnen bepalen.
 5. Bouw de veranda. Solundo heeft, heel handig, alle montagehandleidingen online staan. Je kunt deze het best stap voor stap volgen voor het beste resultaat.
 6. Geniet van je vakwerk. Jij hebt zelf deze schitterende veranda neergezet. Neem de tijd om daar flink van te genieten!

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen