De lente is eindelijk hier, en daarmee komt ook de drang om schoon te maken. Maar voor je begint vloeren te schrobben en aanrechten schoon te vegen, neem een paar minuten de tijd om deze tips te lezen om je huis efficiënter en effectiever schoon te maken.

1. Begin met je ruimte te ontruimen

Voor je goed kunt schoonmaken, moet je je ontdoen van alle overbodige spullen die ruimte innemen. Opruimen voor je begint met schoonmaken maakt het werk een stuk gemakkelijker.

2. Gebruik het juiste gereedschap voor de klus

Als je de juiste gereedschappen hebt, gaat het schoonmaken veel gemakkelijker en sneller. Zorg dat je een bezem, dweil, stoffer en blik en vodden bij de hand hebt voor je begint met schoonmaken.

3. Pak één taak tegelijk aan

Proberen alles tegelijk schoon te maken zal alleen maar tot frustratie leiden. Concentreer je in plaats daarvan op één taak tegelijk en maak die af voor je naar de volgende gaat.

4. Zorg eerst voor de oppervlakken, ga daarna over op de vloeren

Begin met het schoonmaken van alle oppervlakken in je huis – de toonbanken, tafels, planken, enz. Als die schoon zijn, ga je verder met de vloeren.

5. Maak van boven naar beneden schoon

Als je schoonmaakt, begin dan bovenaan en werk je naar beneden. Op die manier wordt al het vuil of stof dat valt gaandeweg opgeruimd.

6. Gebruik azijn en water om spiegels en ramen schoon te maken

Meng gelijke delen azijn en water in een spuitfles en gebruik het om spiegels en ramen schoon te maken. Het is een effectieve en betaalbare oplossing die geen strepen achterlaat.

7. Gebruik zuiveringszout om toiletten en douches schoon te maken

Baking soda is een natuurlijk en doeltreffend schoonmaakmiddel dat gebruikt kan worden om toiletten en douches schoon te maken. Strooi een beetje zuiveringszout op een natte spons en schrob er het oppervlak mee.

8. Gebruik citroensap om vlekken van keukenbladen te verwijderen

Citroensap is een natuurlijke vlekverwijderaar die gebruikt kan worden om vlekken van keukenbladen te verwijderen. Giet gewoon citroensap op de vlek en laat het een paar minuten zitten voor je het met water afspoelt.

9. Gebruik een stofzuiger om tapijten en meubels schoon te maken

Een stofzuiger is een essentieel hulpmiddel om tapijten en meubels schoon te maken. Zorg ervoor dat je het juiste hulpstuk gebruikt om in alle hoekjes en gaatjes te komen.

10. Vergeet niet de vensterbanken en de fundering schoon te maken

Vensterbanken en de fundering van je huis worden vaak over het hoofd gezien, maar ze moeten net zo regelmatig schoongemaakt worden als de rest van je huis. Gebruik een bezem en een stoffer om ze schoon te maken.

Nu je weet hoe je je huis efficiënter en effectiever kunt schoonmaken, is er geen excuus meer om niet aan de slag te gaan. Pak één taak tegelijk aan en gebruik de tips die we gegeven hebben om het werk gemakkelijker te maken. En vergeet niet de moeilijk bereikbare plaatsen schoon te maken – de vensterbanken en de fundering. Met een beetje moeite is je huis in een mum van tijd weer sprankelend schoon!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen