Wil jij kosten besparen op dakbedekking? Er bestaan verschillende soorten dakbedekkingen waarmee je jouw dak kunt bekleden, zoals EPDM, Bitumen of PVC. Het is echter raadzaam om voor EPDM te kiezen. Deze synthetische rubbersoort is bestand tegen alle weersomstandigheden, waardoor de levensduur van het materiaal optimaal is! In dit artikel geven we je handige tips om op een slimme manier geld te besparen.

Voordelig 

Er zijn tal van redenen om voor dakbedekking van epdm te gaan. Dit materiaal is oersterk, duurzaam en heeft een zeer lange levensduur. Wist je dat EPDM-dakbedekking wel minstens 50 jaar meegaat? Een ander pluspunt is dat het wordt geproduceerd zonder het gebruik van talk, waardoor het leggen van de dakbedekking vrij gemakkelijk gaat. Het kan daarnaast direct worden enkelvoudig verlijmd: dat scheelt zowel tijd als geld.

Hoe moet je verlijmen?

Wanneer je wilt beginnen met het verlijmen van EPDM, is het belangrijk dat je de werkplek eerst goed voorbereidt. Zo moet de ondergrond waar je op gaat werken vrij zijn van stof, vuil, vocht en andere scherpe voorwerpen. Een opgeruimde werkplek brengt nu eenmaal structuur en dat is belangrijk als je gaat beginnen met het aan elkaar lijmen van EPDM. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

EPDM-kit

Als je klaar bent met alle voorbereidingen kun je meteen aan de slag gaan. Je kunt EPDM op diverse materialen verlijmen, zoals hout, bitumen dakbedekking, zink, metaal en PIR-isolatieplaten. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om het EPDM te kitten met speciale epdm kit. Deze kit is ideaal voor het waterdicht afwerken van een dakdoorvoer of hemelwaterafvoer, vooral in combinatie met een EPDM-contactlijm. Zo kun je op een handige wijze daklekkage voorkomen. Uiteraard kun je de kit eveneens gebruiken voor het afwerken van details.

Toepassingen

Bovendien kan dakbedekking van EPDM direct aangebracht worden op hout. Daarvoor heb je geen vakman nodig, want dit kun je heel eenvoudig zelf doen. Het verlijmen van EPDM op hout is zo geen enkel probleem. Een belangrijk aandachtspunt zijn de daken van verwarmde ruimtes. Deze daken kunnen namelijk voor condensvorming zorgen tussen het EPDM en het hout, wat de dakconstructie mogelijk aantast. Het aanbrengen van EPDM op hout kan echter uitstekend bij niet-verwarmde carports, garages, overkappingen of schuren. Leg EPDM overigens nooit op nat hout: dit kan ervoor zorgen dat de folie niet goed hecht aan de ondergrond. 

Met behulp van de bovenstaande tips bespaar je geld en vergroot je de kans op een geslaagd project!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen