Heb je soms het gevoel dat je een vakantie nodig hebt in je eigen slaapkamer? Als dat zo is, maak je dan geen zorgen, je bent niet de enige. Veel mensen vinden hun slaapkamer te rommelig of gewoon niet ontspannend genoeg. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om je slaapkamer rustgevender en uitnodigender te maken. Bekijk de volgende drie tips hieronder.

1) Ruim je rommel op!

Allereerst moet je, voordat je een andere inrichtingsmethode kiest, beginnen met alle rommel weg te gooien. Rommel kan van alles zijn, van kleren die al jaren niet meer gedragen zijn tot make-up producten die over de houdbaarheidsdatum zijn.

Als je slaapkamer eenmaal vrij is van rommel zal hij veel groter lijken en je bed zal meer opvallen. Je zult je ook rustiger voelen als je op bed gaat liggen, omdat er geen afleiding meer is zoals rondslingerende kleren of schoenen. Als je liever veel bergruimte voor kleding hebt, overweeg dan om ladekasten of kledingkasten te gebruiken in plaats van voorwerpen op open rekken of planken uit te stallen; ze laten kamers er opgeruimder uitzien en helpen tegelijk rommel binnen de perken te houden.

2) Laat je smartphone beneden

Mensen die met hun mobieltje naast hun bed slapen melden dat ze zich ‘s morgens beduidend minder fris voelen dan degenen die hun mobieltje ‘s nachts wegleggen. Laat in de nacht gebruik van smartphones kan leiden tot verstoring van je biologische ritme door het blauwe licht dat van de schermen komt, en dat daglicht nabootst.

Zet je telefoon uit of zet hem op de stille stand, minstens een uur voor je naar bed gaat. Houd bovendien alle elektrische apparaten buiten bereik, zodat ze je niet storen terwijl je slaapt. Als je apparaat te veel licht uitstraalt om comfortabel te zijn, overweeg dan de aankoop van een oogmasker .

3) Zorg voor voldoende frisse lucht!

De kamer moet altijd voldoende ventilatie hebben om te voorkomen dat er binnenshuis gevaarlijke chemische reacties plaatsvinden. Optimale ventilatie maakt het mogelijk om gezonde omstandigheden te handhaven, wat belangrijk is voor een goede slaaphygiëne.

De airconditioner moet worden aangezet voor je naar bed gaat, zodat de kamer koel en fris is als je in bed stapt. Als het niet meer nodig is, zet je de airconditioner uit en zet je in plaats daarvan een raam open; zo kan je lichaam herstellen van de stress van overmatige hitte en lawaai. Probeer het echter onder de 23 graden Celsius te houden, want hogere temperaturen verhinderen een diepe slaap.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen